Już 04.04.2024 o godzinie 11:00 odbędzie się webinar „Dotacja A1.2.1, czyli finansowanie dla branży HoReCa”. Podczas webinaru zostanie przybliżona tematyka dofinansowania, z którego może skorzystać ta branża. Warunki uzyskania dofinansowania będą jednym z głównych punktów programu. Przedstawione będą nie tylko formalne wymogi aplikacyjne, ale także praktyczne porady dotyczące przygotowania skutecznego wniosku. Uczestnicy dowiedzą się, jakie kryteria oceny są stosowane przez instytucje finansujące oraz jakie błędy najczęściej dyskwalifikują wnioski.
Wydarzenie skierowane jest do szerokiego grona odbiorców z branży HoReCa, w tym właścicieli restauracji, hoteli, organizatorów wydarzeń kulturalnych oraz przedstawicieli sektora turystycznego.
Webinar poprowadzi ekspert branżowy Amadeusz Szewczyk. Konsultant unijny. Certyfikowany Project Manager. Nauczyciel akademicki na WSAiB w Gdyni. Posiada ponad 14-letnie doświadczenie w zarządzaniu projektami, pozyskiwaniu dotacji i rozliczaniu projektów dofinansowanych ze środków funduszy strukturalnych UE. Pozyskuje dofinansowanie i wspiera mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa w rozliczaniu projektów inwestycyjnych, badawczo-rozwojowych, eksportowych, doradczych. W trakcie 14 lat pracy pozyskał dofinansowanie i pomógł w rozliczeniu ponad 500 projektów, w tym ponad 60 z branży HoReCa.
Partnerami wydarzenia są:
- HENDI – wiodący dostawca sprzętu kuchennego, narzędzi kuchennych, artykułów bufetowych, zastawy stołowej, narzędzi barowych, grillów i wielu innych produktów dla profesjonalnej branży hotelarsko-gastronomicznej. Od momentu założenia w 1934 roku, HENDI odnotowuje stały rozwój i jest obecnie firmą działającą na arenie międzynarodowej i cieszącą się renomą, posiadającą spółki zależne w Holandii, Polsce, Grecji, Włoszech, Rumunii, Austrii i Hongkongu, a także operacje handlowe i partnerów biznesowych w niezliczonych innych krajów na całym świecie.
Przedstawiciel Grzegorz Kazubski opowie o nowych możliwościach w ofercie HENDI na przykładach kompleksowych rozwiązań dla sektora HoReCa.
- AI-Solution – Firma jest obecna na europejskim rynku producentów pieczywa, ciast i lodów od kilku lat. Dotychczas pomogli ponad 180 klientom uporać się z najczęściej występującymi problemami branży piekarniczo-cukierniczej. A tych nie brakuje, począwszy od braku doświadczonych pracowników, niskiej powtarzalności produkcji, niestabilnej jakości, braków w surowcach (wynikających z nietrzymania się receptury), braku znajomości rentowności własnych produktów, problemów z płynnością finansową, a skończywszy na doradztwie i kompleksowym wdrożeniu Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg HACCP (ISO 22000), IFS bądź BRC Global Standard.
Przedstawiciel Tomasz Kostka opowie o nowych możliwościach w ofercie Ai-Solution dedykowanym branży piekarniczo-cukierniczej.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, ale obowiązuje rejestracja.
Zapraszamy do zapoznania się z nagraniem z webinaru.